Nyheter

Läs det senaste om utvecklingen av Tempussystemet

Var med och beta-testa våra nya hemma-appar!

För oss på Tempus betyder våra användares åsikter otroligt mycket! Därför ger vi nu dig som Tempus hemma användare möjligheten att vara med och Beta-testa våra nya hemma-appar! Under hösten har vi jobbat stenhårt för att ge alla hemma-användare en awesome ny Tempusupplevelse. Vi har lyssnat på alla åsikter kring de gamla apparna och tror nu att vi har något riktigt bra att dela med oss av. Nya appar är påväg för både iOS och Android och just nu är det dags att börja testa iOS skarpt (Android, håll ut!).

Du som är användare i Tempus Hemma, äger en iPhone och skulle tycka det var roligt att ingå i en exklusiv grupp av beta-testare fyll i formuläret på länken nedan! Till de 10 första som registrerar sig skickar vi en triss-lott 😀

https://goo.gl/forms/eg1PGDtXQHYFx7SL2

artboard

Albin Hubsch

6 december, 2016

Vi är på Sett Syd!

Kom gärna och besök oss på Sett Syd-mässan i Malmö!

Stefan Sigvardsson

2 november, 2016

Tempus på Fritidshemmet 2016

Denna veckan visar vi upp Tempus på Skolportens träff Fritidshemmet 2016 som håller till på Birger Jarls hotell i Stockholm. Träffen pågår under torsdagen och fredagen den 8e och 9e september. Kom gärna förbi och säg hej i vår monter!

fritidshemmet

Max Aktell

7 september, 2016

Föräldrar! I vinter är det er tur!

Hösten är igång och på tempus kör vi för fullt just nu! Det har länge funnits på vår ”göra lista” att ge er föräldrar som använder Tempus massa kärlek. Och något som länge efterfrågats från många av er är bättre *(hm hm)* ;). Säger inte mer så just nu än att det kommer gå att göra massor med coola saker i dem :D. To be continued…

q2promo

 

Albin Hubsch

5 september, 2016

Trevlig sommar!

Vår support är öppen hela sommaren och vi fortsätter jobba på att förbättra Tempus och bygga nya funktioner, så håll utkik efter nyheter från oss! ☀️

Ett projekt som vi redan dragit igång och som kommer pågå under hela sommaren är nya appar för vårdnadshavare!

sommar16

Evelina Fagertun

30 juni, 2016

Nya funktioner i Tempus Admin

Tempus Admin har uppdaterats med två nya funktioner! Under Hantera → Skolor är det nu enkelt att koppla personal och avdelningar och få en översikt över vilka avdelningar personalen har tillgång till i Tempus. Vi har även uppdaterat meddelandefunktionen, där det nu går att välja mottagare utifrån barnens placeringsdatum, t.ex. för att kunna skicka till vårdnadshavare vars barn har en placering som inte startat ännu.

Mer info om de här funktionerna finns i senaste nyhetsbrevet som skickats till alla med ett konto på Tempus Admin. Har du en användare på Tempus Admin men fick inte nyhetsbrevet? Hör av dig till oss på utskick@tempusinfo.se!

Tempus Admin

Evelina Fagertun

19 maj, 2016

Nyfiken på tidsbokning och blogg i Tempus?

Du som är personal eller administratör har kanske märkt att det dykt upp två nya flikar i Tempus Admin – tidsbokning och blogg. Eller kanske har ni haft tidsbokning och blogg under en längre tid, men är nyfikna på hur man kan använda dem?

Tidsbokningen och bloggen är funktioner som fram tills nu bara varit aktiverade i några av alla de kommuner som använder Tempus. Efter en liten funderare kom vi fram till att det här är funktioner som alla borde ha tillgång till – därför finns de nu i alla kommuner! Du hittar dem under fliken Kommunikation i Tempus Admin. (Om du inte ser flikarna saknar du privilegier för de här funktionerna – prata med din lokala Tempusadministratör om du misstänker att du saknar privilegier som du borde ha.)

Tidsbokningen är perfekt för olika typer av aktiviteter där vårdnadshavarna behöver boka in sig på en tid, till exempel vid utvecklingssamtal eller inskolning. Här kan du som personal eller administratör enkelt skapa en ny aktivitet och välja de datum och tider som vårdnadshavarna ska kunna välja bland. Vårdnadshavarna får sedan en lista med tillgängliga tider som de kan boka in sig på när de är inloggade på Tempus Hemma.

Bloggen är ett sätt för personalen att ge vårdnadshavarna bättre insyn i verksamheten. Här kan man skriva inlägg och berätta om sina aktiviteter, lägga till bilder och koppla olika aktiviteter till läroplanen.

Både tidsbokningen och bloggen är funktioner som är under uppbyggnad och ständig förbättring. Än så länge finns de bara tillgängliga för vårdnadshavare i Tempus Hemma på webben, inte i apparna. För mer information om de här funktionerna, kolla i personalguiden som vi precis har uppdaterat med extra mycket information! Du hittar den under fliken Hjälp & förslag > Manualer & länkar i Tempus Admin.

blogg-tidsbokning

Evelina Fagertun

22 februari, 2016

Tips: Notiser från Tempus

Som vårdnadshavare kan du välja att få notiser från Tempus direkt till din mobil eller till din epost. Under Inställningar i Tempus Hemma hittar du rubriken Notiser där du för varje barn kan välja när du vill få en notis, och om notisen ska komma till din mobil eller din epost. Du kan välja att få notiser när:

 • … barnet anländer till avdelningen
 • … barnet schemaläggs som ”kommer själv”
 • … barnet lämnar avdelningen
 • … barnet schemaläggs som ”går hem själv”
 • … dina schemaändringar har blivit verifierade

Om du har barn som går själva till eller från förskolan/fritids kan notiser vara en extra trygghet för dig som vårdnadshavare, då du får veta när barnet kommit fram till eller lämnat avdelningen. Klicka på det blå frågetecknet för mer information om notiser.

Notiser

Notiser till mobilen skickas via Tempus Hemma-appen (som finns gratis för iOS och Android), för att notisen ska komma fram måste du vara inloggad i appen.

I undantagsfall kan det dröja lite innan notisen kommer, det beror oftast på att enheten på avdelningen varit offline när notisen skulle skickas. Be personalen kontakta skolans IT-tekniker eller Tempus support om de ofta har problem med att enheter tappar sin uppkoppling. Om du valt att få notiser till din epost men inte får dem – glöm inte att kolla om de markerats som spam och hamnat i skräpkorgen!

Evelina Fagertun

2 februari, 2016

Ordna upp det nya året med Tempus

Nu är 2016 här – låt Tempus hjälpa dig att få överblick över det nya året!

Med funktionen Exportera scheman till kalender i Tempus Hemma kan du enkelt exportera barnens schematider och på så sätt få tillgång till dem i din kalender i mobilen, på webben eller i datorns kalenderprogram.

Exporteringsfunktionen hittar du i Tempus Hemma under Inställningar. Det finns två sätt att lägga in barnens schema i ditt kalenderprogram, din kalenderapp eller en webbkalender som t. ex. Google Calendar:

 1. Importera publik kalender-URL
  Bocka för rutan ”Publik kalender-URL”. Då skapas en unik adress som du kan använda för att importera schematiderna som en egen kalender i ditt kalenderprogram, i Google Calendar, eller liknande. Kopiera adressen som dyker upp i fältet och klistra in den i importeringsfunktionen i ditt kalenderprogram. Denna länk är bara för din personliga användning – dela den inte med icke behöriga personer!
 2. Ladda ner scheman (.ics)
  Klicka på knappen för att ladda ner barnens schematider som en iCalender-fil. Importera filen i ditt kalenderprogram för att lägga till schematiderna.

Tänk på att ändringar i den nedladdade/importerade kalendern inte påverkar dina scheman i Tempus. Om du behöver ändra en tid ska du alltid göra det i schemaläggaren på Tempus Hemma eller i någon av Tempus Hemma-apparna (Android/iOS).

Frukostbord och surfplatta med Tempus Hemma.

 

Evelina Fagertun

14 januari, 2016