Sköld Säkerhet

På Tempus kommer säkerhet och personlig integritet i första hand

På Tempus är säkerhet och personlig integritet högsta prioritet. Läs mer om hur vi arbetar för att skydda den information vi lagrar, och hur vi skapar trygghet för våra användare.

Säkerhet i världsklass

Säker datahantering och trygga kunder är högsta prioritet hos oss på Tempus. Vi arbetar ständigt för att kunna erbjuda högsta möjliga säkerhet, både genom välfungerande och stabila produkter och genom säker datahantering. Vi ser alltid till att följa reglerna enligt GDPR (General Data Protection Regulation) samt de senaste rekommendationerna från Skolverket och Datainspektionen.

Data som anses vara känslig krypteras innan lagring, allt enligt Datainspektionens rekommendationer i kombination med den nivå av säkerhetskrav som ställs på ett system som Tempus. För att kunna erbjuda den bästa servicen använder Tempus molnservrar med skilda databaser för varje kommun. All hantering av information på servrarna är framtagna i enlighet med Datainspektionens riktlinjer och alla våra noder är placerade inom EU/EES.

Personlig integritet på största allvar!

För att skydda den information som finns lagrad hos Tempus är administratörsgränssnittet tillgängligt på olika privilegienivåer beroende på användarens rättigheter. Varje användare, till exempel kökspersonal, förskolepersonal eller rektor, får på så sätt endast tillgång till den information som är relevant just för dem. För att komma åt känslig information som finns lagrad i Tempus krävs inte bara rätt privilegienivå hos användaren utan även en säker inloggning i form av tvåfaktorsautentisering.

Tempus erbjuder extra säkerhet för barn med skyddad identitet, bland annat möjlighet att tilldelas tillfälliga personnummer och namn. Kontakta oss för mer information om våra lösningar för barn med skyddad identitet.

Tempus hantering av personuppgifter (GDPR)